Dunia Islam

| Berita Terbaru | berita dunia islam | suara islam | berita islam terkini | berita islam terbaru | berita dunia islam terkini | kabar islam |

Sabtu, 19 November 2016

inilah...Hukum Suami Suka Hisap Dada Isteri Saat Bercinta !!! Ternyata...

inilah...Hukum Suami Suka Hisap Dada Isteri Saat Bercinta !!! Ternyata...

Berita Islam - Apakah hukum seorang suami gemar menghisap buah Dada istri sampai terminum susunya sewaktu melakukan hubungan seks. Ini karena suami amat gemar melakukan perbuatan tersebut dan si istri juga menikmatinya. Pada masa yang sama, si istri menyusukan anak perempuan berusia 10 bulan.

Jawaban, Persetubuhan antara seorang lelaki dan perempuan menjadi halal melalui pernikahan yang sah. Nikah yang sah menjadi portfolio untuk mengadakan persetubuhan. Islam menghalalkannya dengan menikah dan mengharamkannya bagi mereka yang tidak menikah.

Melalui perkawinan tertunailah segala keinginan seorang lelaki dan keinginan seorang wanita. Fitrah semula jadi manusia telah dilengkapkan dengan keinginan ini. Mereka yang hidup dengan menahan dan mengorbankan keinginan fitrah nafsunya berhadapan dengan pelbagai masalah di antaranya; psikologi yang terganggu, ketidakstabilan emosi, seterusnya membawa masalah dalam kehidupan seharian.

Dalam hal ini, Islam memberi ruang untuk seseorang itu menikmati keinginan nafsunya dengan izin syarak. Namun sebagai hamba yang diciptakan untuk mematuhi perintah Allah maka cara dan etika dalam mengadakan hubungan suami isteri perlu dijaga.

Ini kerana jimak juga dikira sebagai ibadat. Dalam surah al-Baqarah, Allah s.w.t. berfirman yang bermaksud, “Istri-istri kamu adalah sebagai kebun tanaman kamu, oleh itu datangilah kebun tanaman kamu menurut cara yang kamu sukai dan sediakanlah (amal-amal yang baik) untuk diri kamu dan bertakwalah kepada Allah serta ketahuilah sesungguhnya kamu akan menemui-Nya (pada hari akhirat kelak). Dan berilah kabar gembira (wahai Muhammad) kepada orang-orang yang beriman.”

Dalam ayat ini Allah s.w.t. menggambarkan sebagai ladang atau kebun itu dengan tatacara yang beradab, walaupun ayat ini menyatakan datanglah kepada isteri-isteri kamu mengikut kamu sukai.Mengikut al-Raghib al-Asfahani, makna “kebun” itu adalah tempat kamu menanam benih zuriat kamu.

Al-Jauhariy menegaskan bahwa “kebun” dalam ayat ini
adalah satu perumpamaan” manakala Ibn Abbas r.a. berpendapat: “siramlah tanaman kamu di mana ia boleh tumbuh”.

Allah SWT memberikan kebebasan bagi suami istri untuk menikmati jimak sesuai dengan kaedah dan cara yang dianggap sesuai menurut syarak. Maksudnya memenuhi kepuasan nafsu dengan tidak melampaui nilai dan adab.

Namun begitu, Islam juga menggariskan batas-batas jimak tersebut, seperti dilarang menjimak isteri ketika haid atau nifas, dilarang menjimak dubur isteri dan lain-lain.

Mengenai persoalan terminum susu istri ketika bersetubuh sama ada secara sengaja atau sebaliknya. Harus menghisap payu.dara istri ketika berjimak, tetapi jika istri dalam tempoh menyusukan anak adalah lebih baik tidak menghisapnya sampai terminum su5u dari tubuh istri.

Ini karena mungkin mulut si suami boleh membawa kuman dan anak yang menghisap susu itu boleh terdedah kepada sebarang jangkitan kuman.Perkara yang kedua ialah susu itu hak si anak dan bukan hak si suami. Walaupun dengan meminum susu si istri tidak menjadikan lelaki itu bapa susuan.

Sekiranya perbuatan suami itu membawa mudarat kepada bayi dengan jangkitan kuman atau susu berkurangan, maka hukumnya haram.

Demikianlah informasi tentang : inilah...Hukum Suami Suka Hisap Dada Isteri Saat Bercinta !!! Ternyata...Semoga menambah wawasan dan pengetahuan anda.Silahkan Kunjungi juga www.kabarterbaru24.com untuk mendapatkan informasi dan berita terbaru saat ini.Terimakasih sudah berkunjung ke blog ini dan sampai jumpa di artikel selanjutnya.Sumber      :  info-terkini17.blogspot.com


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : inilah...Hukum Suami Suka Hisap Dada Isteri Saat Bercinta !!! Ternyata...

0 komentar:

Posting Komentar