Dunia Islam

| Berita Terbaru | berita dunia islam | suara islam | berita islam terkini | berita islam terbaru | berita dunia islam terkini | kabar islam |

Jumat, 11 November 2016

[[ Kisah Nyata ]] Penggali Kubur Lihat Azab Orang Meninggal, Merinding Setelah Membacanya!!


 [[ Kisah Nyata ]] Penggali Kubur Lihat Azab Orang Meninggal, Merinding Setelah Membacanya!!

InformasiTerkini-Terdapat seorang pemuda yang kerjanya menggali kubur dan mencuri kain kafan untuk dijual.

Pada suatu hari, pemuda itu berjumpa dengan seorang ahli ibadah untuk menyatakan kekesalannya dan keinginan untuk bertaubat kepada Allah SWT.

Dia berkata; "Sepanjang aku menggali kubur untuk mencuri kain kafan, aku telah melihat 7 perkara ganjil yang menimpa mayat-mayat tersebut"."Lantaran aku merasa sangat insaf atas perbuatanku yang sangat keji itu dan ingin sekali bertaubat," kata dia menyesal.

Yang pertama, ia melihat mayat yang pada siang harinya menghadap kiblat. Tetapi apabila menggali semula kuburnya pada waktu malam, wajah si mayat berubah membelakangkan kiblat."Mengapa terjadi begitu, wahai tuan guru?" tanya pemuda itu.


"Wahai anak muda, mereka itulah golongan yang telah mensyirikkan Allah SWT sewaktu hidupnya. Lantaran Allah SWT menghinakan mereka dengan memalingkan wajah mereka dari mengadap kiblat, bagi membedakan mereka daripada golongan muslim yang lain," jawab ahli ibadah tersebut.


Sambung pemuda itu lagi; "Golongan yang kedua, aku lihat wajah mereka sangat elok semasa mereka dimasukkan ke dalam liang lahat. Siramanislam.com


Tatkala malam hari ketika aku menggali kubur mereka, aku melihat wajah mereka telah berubah menjadi buruk. Mengapa begitu halnya, wahai tuan guru?”Jawab ahli ibadah tersebut; "Wahai anak muda, mereka itulah golongan yang meremehkan dan meninggalkan salat sewaktu hidupnya.


Sesungguhnya salat merupakan amalan yang pertama sekali dihisab. Jika salatnya sempurna, maka sempurnalah amalan-amalan kita yang lain." Siramanislam.com Pemuda itu menyambung lagi: "Wahai tuan guru, golongan yang ketiga yang aku lihat, pada waktu siang mayatnya kelihatan seperti biasa saja.

Apabila aku menggali kuburnya pada waktu malam, ku lihat perutnya terlalu gelembung, keluar pula ulat yang terlalu banyak daripada perutnya itu".Jawab ahli ibadah tersebut "Mereka itulah golongan yang gemar memakan harta yang haram, wahai anak muda," balas ahli ibadah itu lagi.

Demikianlah informasi tentang : [[ Kisah Nyata ]] Penggali Kubur Lihat Azab Orang Meninggal, Merinding Setelah Membacanya!!,Silahkan berkunjung juga ke www.kabarterbaru24.com untuk mendapatkan informasi terbaru saat ini.Terimakasih sudah berkunjung ke blog ini dan sampai jumpa di artikel selanjutnya.

Baca Juga :  [[ Share ]] Jadikan Orang Tuamu Raja, Maka Rezekimu Juga Seperti Raja, Ini  Penjelasannya!!
Sumber         :     tausiah-media.blogspot.com


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : [[ Kisah Nyata ]] Penggali Kubur Lihat Azab Orang Meninggal, Merinding Setelah Membacanya!!

0 komentar:

Posting Komentar